Ediscere

Ontwikkelingsgerichte coaching, teamcoaching en training

Arjen Schimmel

Mijn leven lang staat in het teken van leren en ontwikkelen. Opgeleid als docent en volleybaltrainer, heb ik lang gedacht dat ik anderen kon laten leren door ze te vertellen wat en hoe ze dat moesten doen. Inmiddels heb ik een paradigma shift van "to tell" naar "to ask" meegemaakt en mag ik mezelf ontwikkelingsgericht coach noemen. Door vragen te stellen, door te ondersteunen en door uit te dagen kan ik wel een bijdrage leveren aan een leerproces van een coachee, student, leerling. 

Ik ben opgeleid tot coach door de leergangen professioneel en zelfbewust coach te volgen aan de Coaching Academy International te Naarden. Hoewel ik me inmiddels practitioner mag noemen, vind ik het belangrijk dat ook een coach aan zijn eigen ontwikkeling blijft werken. Ook de leergang "Specialisatie Coachen van Levens- en Loopbaanvraagstukken" heb ik daarom inmiddels gevolgd.

Uiteraard heb ik diverse opleidingen gevolgd. Behalve mijn bevoegdheid tot docent exact, heb ik aan de Radboud-Universiteit enige jaren orthopedagogiek gestudeerd en heb ik juist mijn MBA voor onderwijsmanagers afgerond. Tevens heb ik de opleidingen tot volleybaltrainer van de NeVoBo gevolgd.

Ik ben geregistreerd als coach bij de NOBCO.